Det sker jævnligt, at jeg får invitationer til koncerter, forestillinger og lign – og det er jeg rigtig glad for. 

For nogle dage siden modtog jeg en mail fra kunstnergruppen Culturesheart, med information om deres nye forestilling “Where did you sleep last night” ….. Alene titlen slog benene væk under mig. Tænk lige over, hvordan den titel kan vendes og drejes. Dette spørgsmål har været indledningen til mange skilsmisser. Men når man hører spørgsmålet mellem venner og veninder, så har det også været anledning til latter og morskab …. 

Når man tænker over det, så bliver det straks indlysende, at dette udgangspunkt kan føre til rigtig mange spændende og forskellige historier! 

Men “Where did you sleep last night”, er også en temmelig ubarmhjertig formulering, som nærmest griber publikum i struben. Hvis man retter spørgsmålet mod publikum, så bliver man tvunget til at forholde sig aktivt til forestillingens problemformulering. Man bliver konfronteret med sin egen situation og tvunget til at se SIG SELV I ØJNENE. Hvor sov man selv? Sammen med hvem? Hvorfor? Og hvordan? Jeg kan da ikke lade være med at tænke på, at jeg sov alene …. når der samtidig står, at denne forestilling angriber “kærligheden og angsten”, så må jeg indrømme, at jeg virkelig får noget at tænke over. På den måde får jeg det indtryk, at Culturesheart har skabt en stærk forestilling, som er både aktuel og meget vedkommende. Jeg tror og håber, at det er en forestilling som formår, at anspore publikum til at reflektere over deres egne forhold. 

Forestillingen spiller i Aarhus fra den 19. til den 22. september – men jeg har desværre ikke mulighed for at tage til Aarhus lige for tiden. Det er helt vildt irriterende, for jeg synes, at det lyder som en genial og dødhamrende spændende forestilling. Selvfølgelig kan man blive skuffet. Det kan man jo aldrig vide på forhånd. Men selve ideen og hele udgangspunktet gør mig nærmest helt euforisk. Derfor er jeg bange for, at jeg går glip af en meget spændende oplevelse! 

Culturesheart: 

Culturesheart er en kunstnergruppe, som består af: 

Liné Ringtved Thordarson, skulptør
Bettina Winkelmann, billedkunstner
Diana Susan (Søs) Nyengaard, violinist 
Karen Marie Troldborg, sanger
Mette Hedemann Olsen, dramaturg
Julie Brøgger, danser
Chiao-Hui Hwang, cellist

Kunstnerne har skabt et “tværæstetisk udtryk, der rummer det skønne, det grimme, det vanvittige og skæve, grove forenklinger og fine nuancer. Kunstarterne spiller med og mod hinanden i forsøget på̊ at indfange øjeblikke af underlige, ofte angstfyldte reaktioner på kærligheden“. 

Jeg synes, det lyder fuldstændig genialt. Det lyder, som en forestilling, der taler til alle mine sanser og alle mine følelser; både min angst, min usikkerhed, mine håb og alle mine drømme … jeg ville ønske, at jeg havde mulighed for at tage en tur til Aarhus og se denne forestilling. Det har jeg desværre ikke, men jeg har skrevet dette indlæg, fordi jeg håber, at der er mange andre som vil gribe chancen!

Læs mere på hjemmesiden: Culturesheart

where_did_you_sleep_last_night